Les gjennom dette før leie av kajakk

Hei, så hyggelig at du vil ta en tur i Smølas skjærgård. Når du leier kajakk av oss får du ei åre med åretau, redningsvest, laminert kart og pumpe. Hvis du har trent på å ta av spruttrekk, kan du også få utdelt det. Dersom du padler alene vil du også få utlevert en årepose. 

 

Dersom du ikke leier tørrdrakt, anbefaler vi å ta med ekstra skift i tilfelle velt. Du kan legge klærne i den vanntette posen som følger med kajakken.

 

Før turen tar vi alltid en samtale angående padleferdighetene og værforholdene, og er med på å bestemme hvor turen kan gå. Du kan leie kajakk av oss selv om du ikke har tatt kurs, eller har lite padleerfaring, men da i svært skjermet farvann, og i pent vær. Du må kunne svømme. Dersom du har grunnkurs, høyere kurs eller tilsvarende erfaring får du større frihet til å velge rute selv.

 

Vi håper du behandler kajakken hensynsfullt og spyler kajakken og utstyret etter bruk hvis du har mulighet for det. Hvis du leier kajakk med senkekjøl må den bæres, ikke dras med bakenden i bakken. Dette for å forhindre jord og sand i hullet til senkekjølen. Hvis du leier kajakk over flere dager, vennligst oppbevar vester og årer innendørs, ikke sammen med kajakken. 

 

Vi er tilgjengelige på mobil +47 93 44 99 45 hvis det oppstår noe underveis. Vi kan hente kajakker på avtalt sted, men kan ikke drive med persontransport. Husk, det er viktig å ha reise/ulykkesforsikring i orden.

 

Vi håper du får en fantastisk kajakkopplevelse på Smøla!

 

Med vennlig hilsen

 

 

Kristine og Anders Hermstad

Smøla kajakk

Vi har laget padleruter for Smøla, trykk på linken under. 

Vi er med å arrangerer Smøla padlemaraton. Det arrangeres første uka i august hvert år, og er en del av atlanterhavsuka. Les mer om arrangementet:  

Logo A-ukasvimcaps-01.png